Omalla autolla Tallinnaan Viroon nopeasti ja edullisesti

Eckerö Line kuljettaa sinut autosi kanssa Helsingistä Tallinnaan ja takaisin 3 kertaa päivässä vuoden ympäri

Helsinki - Tallinna reittimatkat

Lähdöt

Joka päivä

Helsinki – Tallinna

Klo 09:00, 15:15 & 21:40

Tallinna – Helsinki

Klo 06:00, 12:00 & 18:30

Hinnat

Ajoneuvon hinta alkaen 20€/suunta

Koko matkan hinta riippuu valitsemastasi autopaketista Tallinnaan

Omalla autolla Tallinnaan

Vertaa itsellesi edullisin Tallinnan matka, ja nauti tästä keskiaikaisen kaupungin tunnelmasta, samalla kun voit shoppailla sen hyvin varustelluissa ostoskeskuksissa tai rentoutua Tallinnan kuuluisissa kylpylöissä. Ota oma auto mukaan, ja voit tutustua Viron muihin tutustumisen arvoisiin kohteisiin.

Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöi päivittäin useita eri lähtöjä, joten voit valita niiden joukosta sen sinulle parhaiten sopivan Tallinnan matkan.

Tallinnan matka edessä ja pohdit millä tavoin reissuun on järkevä suunnata. Tallinnaan kulkee päivittäin useita eri lauttoja ja risteilyaluksia, joten sinun tehtäväksi jää niiden joukosta sen parhaimman Tallinnan matkan löytäminen. Päätyessäsi siihen, että suuntaat hurmaavaan Tallinnaan omalla autolla, mahdollistaa se helpon ja vaivattoman tutustumisen tähän kauniiseen naapurimaahamme. Lomamatkalla omalla autolla Tallinnaan tarkoittaa käytössä sitä, että saapuessasi Tallinnan laivojen lähtösatamaan, sinun ei tarvitse käydä Tallinnan laivojen lähtöterminaalin sisällä, sillä lähtöselvitys tehdään samalla kun ajat auton Tallinnan laivan sisälle. Mikäli olet ensimmäistä kertaa suuntaamassa Tallinnaan omalla autolla on täysin ymmärrettävää, että ensimmäinen Tallinnan matka omalla autolla jännittää. Ei kuitenkaan syytä huoleen, huolehdi muutamat asiat kuntoon ennen saapumista Helsinki-Tallinna terminaaliin:

Mitä pitää ottaa huomioon kun lähden autolla Viroon – 6 tärkeää asiaa

 1. Huolehdi että sinulla on kaikki tarvittavat asiakirjat kunnossa, ennen Tallinnan lomamatkan alkua. Onnistunut lomamatka varmistuu sillä, että olet huolehtinut, että kaikki tarvittavat asiat ovat kunnossa ennen kuin nostat kotipihassa autosi kytkintä. Käymme tässä artikkelissa myöhemmin läpi tarvittavat asiakirjat, joita tarvitset suunnatessasi omalla autolla Tallinnaan.
 2.  Tarkista ennen Tallinnan matkaa laivan aikataulut, sekä Tallinnan laivan lähtösatama. Kun Tallinnan laivan tarkka aikataulu on selvillä, on sinun olennaista suunnitella lähtöpäivän ohjelma siten, että olet ajoissa paikalla. Tähän aikatauluun on hyvä varata aina muutama extraminuutti, sillä kukaan ei halua myöhästyä Tallinnan laivalta.
 3. Joten… ole ajoissa paikalla. Tämän tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa, ole ajoissa paikalla kun olet lähdössä omalla autolla Tallinnaan. Oma aikataulu on hyvä huomioida jo ennen kuin istut auton rattiin, sillä jos olet liikkeellä ruuhka-aikoina, voi Helsingin keskustan ruuhkissa kestää huomattavasti kauemmin aikaa kuin olit suunnitellut. Tämän lisäksi voi olla, että Tallinnan laivan lähtösatamassa oikean kohdan löytyminen vie aikaa, siitä huolimatta, että Tallinnan laivan lähtöterminaalissa on hyvät opasteet. Kuitenkin kiireessä lähteminen saattaa aiheuttaa turhaa tuskastumista jo ennen kuin itse Tallinnan laivamatka on edes alkanut.
 4. Pidä huoli asiakirjoista. Kun olette tehneet Tallinnan laivamatkaa varten tarvittavan lähtöselvityksen. Pidä sinulle annetut asiakirjat hyvässä tallessa. Pienenpientä hyttikorttia tulet tarvitsemaan siinä vaiheessa, kun pääset opastetusti ajamaan Tallinnan laivaan. Vaikka sinulla ei ole varattuna Tallinnan laivamatkalle hyttiä, mahdollinen seisovanpöydän buffetruokailu on mahdollista tällä maihinnousukortilla. Pidä siis huoli sinulle annetuista Tallinnan matkan maihinnousukorteista, niitä on ikävä selvittää Tallinnan laivan info-pisteellä. Kun Tallinnan laivamatka voi sujua rennommissakin merkeissä.
 5.  Kun olet Tallinnan laivan lähtösatamassa, seuraa sinulle annettua opastusta. Vihdoin, kun on sinun vuorosi ajaa Tallinnan laivan autokannelle, seuraa sinulle annettuja ohjeita. Aja auto näiden mukaan Tallinnan laivan autokannelle. Kun auto on pysäköity todella lähelle toista autoa, nyt on sinun vuorosi ottaa kaikki tarvittavat tavarat mukaan, joita kuvittelet tarvitsevasi ylhäällä Tallinnan laivan kansilla. Tässä vaiheessa tilanne voi olla hieman sekava, sillä kaikki muut Tallinnan matkalle suuntaavat samaan suuntaan, ja vieläpä saman aikaisesti. Siksi jäitä hattuun, autokannen kuumuus, meteli ja pakokaasun haju voi vaikuttaa hieman ahdistavalle, mutta ei hätää kohta olet jo nauttimassa laivamatkasta Tallinnaan. Vielä yksi puristus on Tallinnan laivan autokannelta nouseminen ylös Tallinnan laivan ylemmille kansille. Tämä vaihe vaatii myös pitkää pinnaa, sillä kaikki muut matkustajat haluavat nousta samanaikaisesti ylemmille kansille. Todennäköisesti Tallinnan laivan autokansilta nouseminen hissillä vaatii aikaa ja pitkiä hermoja, sillä moni muu haluaa käyttää hissiä samanaikaisesti. Siksi voi olla helpompi kulkea ylöspäin Tallinnan laivan kapeita portaita pitkin, ei hätää portaat levenee mitä ylemmäs pääset nousemaan Tallinnan laivalla. Mikäli sinulla on varattuna hytti, auttaa Tallinnan laivan henkilökunta sinua tarvittaessa oikean hyttinumeron löytymistä. Ja kun olet löytänyt oikean numeron, onneksi olkoon, Tallinnan laivamatkasi voi alkaa!
 6. Perillä Tallinnassa, ole ajoissa autokannella! Kun Tallinnan siluetti alkaa piirtymään horisonttiin, on hyvä huolehtia, että olet ajoissa autokannella. Toisinaan laivalla kuuluu kuulutus, milloin laivakannelle voi siirtyä, mutta tärkeämpää on huolehtia itse, että olet ajoissa paikalla.

Miksi autopaketti on halvin tapa lähteä Tallinnaan perheen kanssa?

Perheloma edessä ja pohditte minne lomamatkalla kannattaa suunnata? Perheloma Tallinnaan on kannattava vaihtoehto siinä vaiheessa, kun haluatte lomailla ilman lentomatkustamista, mutta haluatte silti suunnata Suomen rajojen ulkopuolelle. Perheloma Tallinnaan omalla autolla tarjoaa tähän monipuoliset mahdollisuudet, ilman että sinun tulee maksaa itseäsi kipeäksi lomamatkan takia. Vertaa itsellesi parhaiten sopiva autopaketti Tallinnaan ja suuntaa nauttimaan kauniista naapurimaa Virosta. Varatessasi automatkan Tallinnaan, on se perinteistä Tallinnan matkaa edullisempi. Vaikka itse Tallinnan laivamatka saattaa maksaa muutaman kympin enemmän, on Tallinnan matka kokonaisuudessaan helposti edullisempi. Miksi Tallinnan matka on edullisempi vaihtoehto suunnata Tallinnan lomalle:

 • Autopaikan Tallinnan laivalle voi saada suhteellisen edullisesti. Tässä kohtaa on hyvä pohtia, onko auto todellisuudessa edullisempi ottaa Tallinnan laivalle mukaan, kuin maksaa Tallinnan lähtöterminaalin pysäköintimaksut?
 • Perheloma Tallinnassa on edullisempi silloin, kun pääset helposti ajamaan Tallinnan keskustan ulkopuolelle. Majoittuminen ja ruokailu on edullisempaa Tallinnan keskustan ulkopuolella, kuin jos maksat perheloman Tallinnan keskustassa. Suuntaa perhelomalle Tallinnan ulkopuolelle, ja näin voit valita majoittumisen hieman huokeampaan hintaan. Tämän lisäksi on myös mahdollista, että voit ruokailla Tallinnan keskustan ravintoloiden hintoja edullisemmin. Sekä ruokakaupat, jotka sijaitsevat Tallinnan keskustan ulkopuolella, on yleensä Tallinnan keskustaan verrattuna edullisempia ostospaikkoja.
 • Lisäksi perheen kanssa Tallinnaan matkustaminen on huomattavasti helpompaa kuin kaupungilla jalan kulkeminen. Perheen kanssa Tallinnan lomamatka käynnistyy helposti, pakkaa perhe autoon kotipihallasi, aja Tallinnan laivan lähtösatamaan- nauti Tallinnan laivamatkasta- ja aja ulos Tallinnan laivasta, ja pura perhe autosta Tallinnan majoituspaikan parkkipaikalla. Tämä on ehkä hieman kärjistetty tilanne, sillä perheen kanssa matkustavat tietävät, että lasten kanssa matkustaessa, matkaan tulee usein aina pari muuttujaa. Mutta jos itse matka on jo hyvin suunniteltu, on helpompi kestää nämä Tallinnan lomamatkalle tulevat muuttujat. Tärkeintä perheen kanssa Tallinnan lomamatkalle suunnatessa on pakata mukaan lomamieli, ja varautua siihen, että Tallinnan loma saattaa mennä hieman eri tavalla kuin suunnittelitte. Mutta huolellinen Tallinnan automatkan suunnittelu antaa tilaa parille muuttujalle, lisäksi kun vielä pidät mielessä, että Tallinnan loman yksi tärkeimpiä tarkoituksia on mukava yhdessäolo!

 

Paljonko automatka Tallinnaan maksaa?

Matkustaessasi Tallinnaan pienellä porukalla, on Tallinnan matka omalla autolla usein edullisin vaihtoehto. Riippuen siitä mikä laivayhtiö on kyseessä, voit päästä Tallinnaan jopa 10-15 % edullisemmin. Useimmat laivayhtiöt tarjoavat Tallinnan matkan henkilölipun edullisemmin, kun varaat matka Helsinki-Tallinna välille ajoneuvolipun, sekä 1-5 henkilön matkustajalipun. Tämän lisäksi laivayhtiöiden kanta-asiakkaana saat usein vielä paremmat edut Tallinnan matkallesi. Tallinnan laivamatkan hinta määräytyy lisäksi sen mukaan, mitä lisäpalveluita haluat matkallesi. Voit pientä lisämaksua vastaan saada autokannelta pysäköintipaikan, jolloin pääset ensimmäisenä pois laivasta. Autolla Tallinnaan mentäessä Tallinnan matkan hinta määräytyy muun muassa seuraavien mukaan:

 • Auton suuruus. Autolla Tallinnaan matkustettaessa, Tallinnan matkan hinta määräytyy muun muassa ajoneuvon suuruuden mukaan. Ajoneuvon pituus-, ja korkeus määrittelee Tallinnan matkan hinnan matkustettaessa omalla autolla. Mikäli antamasi mitat eivät pidä paikkaansa, on lisämaksua vastaan mahdollista saada toinen autopaikka. Tämä on mahdollista vain silloin, kun laivalla on tarpeeksi tilaa. Älä siis luota tähän vaihtoehtoon, on ikävä jäädä laivasta jo lähtösatamassa.
 • Tallinnaan matkustavien henkilöiden lukumäärä. Tallinnan matkan suuruus määräytyy sen mukaan, kuinka monta henkilöä on matkustamassa lomamatkalle Tallinnaan.
 • Valittu matkustusmuoto. Tallinnan matkan hinnan määrittelee Tallinnan laivan matkustusmukavuus. Valintasi mukaan voit matkustaa Tallinnan pelkällä kansipaikalla, tämä tarkoittaa sitä, että sinulla ei ole Tallinnan laivamatkan aikana käytettävissäsi hyttiä. Vaan voit viettää aikaa Tallinnan laivan kahviloissa, tai aulatiloissa. Kauniina kesäpäivänä Tallinnan matka sujuu leppoisasti Tallinnan laivan kansipaikalla, ihaillen samalla kaunista merimaisemaa. Luonnollisesti Tallinnan laivamatkan hinnan suuruus määräytyy sen mukaan mitä parempitasoisen hytin valitset Tallinnan laivamatkallesi.

 

 

Varaa oma edullinen Tallinnan matkasi täältä, ja ota lomamatkalle myös autosi. Onnistunut miniloma hektisestä arjesta on vain muutaman klikkauksen päässä, varaa oma Tallinnan lomasi  NYT!

Olemme koonneet Tallinnan matka sivulle parhaimmat Tallinnan matka tarjoukset, joten sinulle jää niiden joukosta sen parhaimman valinta. Valitse Tallinnan matka, joka sopii sinun aikatauluun parhaiten, Tallinnan matkan hinta määräytyy eri sesonkien mukaan. Mikäli haluat matkustaa ns. kuumimpana sesonkina, on luonnollista ja hyvinkin ymmärrettävää että Tallinnan matkasta joutuu silloin maksamaan hieman enemmän. Jos taas haluat säästää Tallinnan matkallasi, valitse Tallinnan matkan ajankohta primetime- ajan ulkopuolelta. Tallinnan matkasta joutuu maksamaan eniten silloin kun on käynnissä koulujen lomasesonki, tai jos haluat varata Tallinnan matkan nopealla aikataululla. Näissä on erikseen Tallinnan matkan äkkilähdöt, jolloin voit saada itsellesi Tallinnan matkan hyvinkin edullisesti!  Muussa tapauksessa on todennäköistä että joudut maksamaan Tallinnan matkasi hieman enemmän, kuin esimerkiksi kuumimman loma-ajan ulkopuolella.

Mitä enää mietit, kun loma-ajankohtasi on selvillä, etsi sivuiltamme sinulle edullisin Tallinnan matka, ja suuntaa rentouttavalle minilomalle Tallinnaan. Varaa oma Tallinnan lomasi jo nyt, ja päästä hetkeksi irti arjen kiireistä ja murheista. Tallinnan tunnelmalliset kadut ja ostoskeskukset ovat vain muutaman tunnin laivamatkan päässä. Hiiohoi, hauskuuksia horisontissa!

Mitkä autolautat liikennöivät Helsingistä Tallinnaan?

Halutessasi varata matkan Tallinnaan, on sinun ensimmäinen tehtävä löytää sinulle parhaiten sopiva autolautta Helsingistä Tallinnaan. Helsinki-Tallinna väliä liikennöi useat eri laivayhtiöt, me esittelemme sinulle seuraavaksi kolme suosittua autolauttaa Helsingistä Tallinnaan. Mikäli sinulla ei ole jotain tiettyä suosikkiautolauttaa, kannattaa sinun varata hieman aikaa ja tutustua seuraavaksi näihin kolmeen eri laivayhtiöön jotka kulkevat Helsingin ja Tallinnan välillä päivittäin, vuoden ympäri.

 

Eckerö Line

Laivayhtiö Eckerö Line risteilee Helsingin ja Tallinnan välillä päivittäin, voit valita useamman eri risteilyn väliltä sinulle parhaiten sopivan Tallinnan risteilyvaihtoehdon. Voit valita Eckerö Linen Tallinnan matkojen joukosta sen, joka sopii parhaiten teidän tarpeisiinne. Päivä Tallinnassa risteilyllä, sinulla on seitsemän tuntia aikaa tutustua Tallinnan kauniiseen kaupunkiin. Miniristeilyllä Helsingistä voit nauttia laivaristeilystä, mutta on hyvä huomioida, että tämä ilo on ainoastaan Itämeren aalloilla, sillä miniristeily Helsingistä ei sisällä maihinnousua Tallinnassa. Eckerö Line järjestää ikimuistoisia Tallinnan kaupunkilomia, näillä lomilla sinun on helppo hetkeksi hellittää arjen kiireissä ja nauttia tämän tunnelmallisen Tallinnan ihastuttavasta tunnelmasta. Eckerö Line liikennöi Helsinki-Tallinna väliä kolme kertaa päivässä M/s Finlandialla. Tallinnan matkalle on hyvät aikataulut, jolloin löydät varmasti sinulle parhaiten sopivan Tallinnan matkan aikataulun.

Tallink Silja

Tallink Silja liikennöin Helsingin ja Tallinnan väliä usealla päivittäisellä lähdöllä. Mikäli matkustat usein Helsingin ja Tallinnan välillä, on sinun mahdollista varata itsellesi edullinen Tallinnan matka sarjalippu. Tallink Silja liikennöi Helsingin ja Tallinnan väliä usealla eri lähdöllä päivittäin, Tallink Shuttle-laivoilla Star-, ja Megastar Tallinnan matka-aika on vain kaksi tuntia. Europan kyydissä saat nauttia Itämeren aalloista 3,5 h tunnin ajan. Mikäli haluat tutustua päivän Tallinnan ostosmahdollisuuksiin, voit varata matkaksesi kätevän päivä Tallinnassa- risteilyn. Näin voit vaikka nauttia rentouttavasta kasvohoidosta, käydä kampaajalla tai vierailla loppuvuodesta Tallinnan ihastuttavalla joulutorilla. Etsi Tallink Siljan lähdöistä sinulle sopiva Tallinnan matka, ja suuntaa nauttimaan rentouttavasta Tallinnan minilomasta.

Viking Line

Viking Line kuljettaa sinut vaivatta punaisilla laivoillaan, nauttimaan Tallinnan keskiaikaisesta kaupungista. Valitse Viking Linen risteilyistä se sinulle juuri parhaiten sopiva risteily. Valitse haluatko viettää päivän Tallinnassa ja palata illaksi takaisin kotiin. Vai miltä kuulostaa hotelliloma Tallinnaan, jolloin voit yöpyä valitsemassasi tunnelmallisessa Tallinnan hotellissa. Voit myös suunnata Tallinnaan pelkällä yhdensuuntaisella reittimatkalla, jolloin pääset nauttimaan naapurimaamme Viron monipuolisista nähtävyyksistä, ehkä jopa Tallinnan kaupungin ulkopuolelta.

Mutta kuten totesimme, voit suosia jotain tiettyä laivayhtiötä. Tai voit valita Tallinnan matkan risteilyn aikataulun ja hinnan mukaan. Oli valintasi mikä tahansa, on se kuitenkin varmaa, että pääset viettämään ansaittua irtiottoa arjesta, ja nauttimaan kaupungin keskiaikaisesta tunnelmasta. Etsi sinulle parhaiten sopiva ja edullisin Tallinnan matka, ja suuntaa nauttimaan matkasta Itämeren aalloille.

Miksi Viroon kannattaa matkustaa omalla autolla?

Naapurimaamme Viro tarjoaa tekemistä ja nähtävää useammaksikin päiväksi. Jos olet ensimmäistä kertaa suuntaamassa tähän ihastuttavaan keskiaikaiseen kaupunkiin, Tallinnaan. On sinun suositeltavaa pohtia, tarvitsetko matkallesi oman auton, vai kannattaako Tallinnan matkalle lähtiessä jättää oma auto lähtösatamaan, vai jopa kotipihalle asti. Tallinnan matkasi tarkoitus määrittelee pitkälti sen mikä on sinulle järkevä vaihtoehto. Mikäli olet matkalla suuremman perheen kanssa, on hyvä miettiä onko matkanteko helpompaa ja vähemmän stressaavaa jos pääset pakkaamaan koko perheen jo kotipihassa yhteen autoon, aja laivaan, nauti merimatkasta, ja aja omalla autolla Viron lomakohteeseen. Toisille tämä on varmasti järkevä ja vielä edullinenkin Tallinnan matka vaihtoehto. Toisaalta vaikka et olisi matkalla perheen kanssa, voi oma auto Tallinnan matkalle olla pohdittava vaihtoehto siinä vaiheessa, kun tiedät että Tallinnan matkan tuliaiset on helpompi kuljettaa lavalla (!?) Tällöin matkanteko sujuu helposti ja voit parhaimmillaan säästyä jopa kipeytyneeltä selältä. Toisaalta Tallinnan matka voi olla jotain ihan muuta, ja haluat tutustua tähän kauniiseen naapurimaahamme myös Tallinnan rajojen ulkopuolella. Silloin omalla autolla Tallinnaan matkustaminen voi olla erittäin järkevä vaihtoehto.

Vertaa edullisin Tallinnan matkasi sivuiltamme, ja suuntaa ansaitulle lomamatkalle tähän ihastuttavaan Tallinnaan. Suuntaa Tallinnaan omalla autolla, ja voit päästä tutustumaan Virossa paikkoihin, joihin ei muuten pääsisi tutustumaan. Vieraile Etelä- Viron kauniissa kartanoissa tai suuntaa Viron kesäkaupunkiin Pärnuun viettämään rentoa lomamatkaa.

Älä siis enää mieti vaan varaa itsellesi ja perheelle edullinen Tallinnan matka. Oli kyseessä sitten polttarit, synttärit, tyttöjen reissu, poikien reissu tai romanttinen matka Tallinnaan. Tarjoaa tunnelmallinen Tallinna jokaiselle matkalaiselle jotakin. Sinun tehtävä on valita Tallinnan matkojen joukosta juuri se sinulle parhaiten sopiva, jonka jälkeen passi matkaan ja suuntaa lomalle ihastuttavaan Tallinnaan!

Mitä pitää ottaa huomioon matkustettaessa autolla Viroon tai Tallinnaan?

 

Tallinna tarjoaa tänä päivä turvallisen matkakohteen, jonka Viron villinpääkaupungin maine on enää vain muisto. Vaikka Tallinna on rauhallisempi sekä turvallisempi matkakohde, lähdettäessä matkaan omalla autolla on hyvä kiinnittää huomiota Viron erilaiseen ajokulttuuriin. Suomen liikenteeseen verrattuna Viron liikenne on huomattavasti erilainen, Viron liikenne on vaaraksi niin suomalaisille kuin itse Virolaisille. Viron ajokulttuurissa nopeudet ovat kovia sekä ohituskulttuuri poikkeaa kovasti kotimaamme ohitustilanteista. Virossa ei olenkaan epätavallinen tilanne, että ajoreitti suuntautuu pientareiden kautta. Toisaalta Viron ajokulttuurissa on hyvää se, että jalankulkijoille annetaan tilaa. Tästä huolimatta on hyvä kiinnittää erityistä tarkkuutta liikenteeseen, kun olet liikkeellä Tallinnassa omalla autolla.

Tallinnaan matkustavan Cheklist, ennen matkan varaamista lue tämä lista läpi:

Tallinnan matka omalla autolla, matkan hinta määräytyy valitun reitin sekä laivayhtiön mukaan. Tallinnan matkan varausvaiheessa, sinun tulee ilmoittaa ajoneuvon tai ajoneuvoyhdistelmän rekisterinumero, kansallisuustunnus sekä ajoneuvon tai ajoneuvoyhdistelmän kokonaispituus.

 

Tarvittavat asiakirjat, jota tarvitset Tallinnaan matkustaessasi.

 1. Huolehdi hyvissä ajoin ennen matkan alkua, että sinulla on voimassa oleva ajokortti mukanasi Tallinnan matkalla.
 2. Tämä ei ole pakollinen, mutta on suositeltavaa että sinulla on Tallinnan matkalla mukana Green Card, eli todistus suomalaisesta liikennevakuutuksesta
 3. Tallinnassa omalla autolla matkustavalla tulee olla mukana kansallisuustarra (FIN) tai Trafin tunnuksella merkitty rekisterikilpi.
 4. Omalla autolla Tallinnaan matkustettaessa sinulla tulee olla mukana rekisteröintitodistus tai rekisteriote.
 5. Mikäli olet matkalla Tallinnaan jollain muulla kuin omalla autollasi, ja ajoneuvon omistaja ei ole matkassa mukana. On sinulla tällöin oltava matkassa valtakirja kyseisen ajoneuvon käytöstä. Lisäksi on hyvä huomioida, että vuokra-autoja ei pääsääntöisesti saa viedä pois maasta.
 6. Tallinnaan omalla autolla matkustaessasi, on sinulla oltava Viron laina mukaan matkassa ensiapulaukku, jauhesammutin sekä heijastinliivi. Muut ovat pakollisia, mutta heijastinliivi on pelkkä huomionarvoinen suositus.
 7. Ole hyvissä ajoin paikalla! Tarkista laivayhtiöstäsi, kuinka paljon aikaisemmin sinun on oltava Tallinnan laivan lähtösatamassa.
 8. Perillä Tallinnassa, omalla autolla matkustavien tulee ajaa ajoneuvo satamaan heti Tallinnan tai Helsingin satamaan tulon jälkeen.
 9. Erillistä lisämaksua vastaan, voit saada Tallinnan laivalle autopaikan, josta pääset ajamaan ensimmäisten joukossa pois Tallinnan laivasta.

Miltä kuulostaa? Ei ollenkaan liian vaikealta! Vertaa siis itsellesi edullisin Tallinnan matka, ja suuntaa monilomalle tunnelmalliseen naapurimaahamme. Mikäli et ole aiemmin matkustanut omalla autolla Tallinnaan, on täysin ymmärrettävää, että automatka Tallinnaan saattaa jännittää. Mutta ei huoleen, vertaa sivuiltamme edullisin Tallinnan laivamatka ja suuntaa rennolle lomamatkalle Tallinnaan.

Tallinnan matka omalla autolla vaatii kuitenkin varautumista hieman erilaiseen ajokulttuuriin. Mutta kunhan olet varautunut hieman erilaisiin ohituksiin, sekä siihen että ajoreitti Virossa saattaa toisinaan suuntautua pientareen poikki. Ota virallisten asiakirjojen lisäksi matkaasi lomamieli, eli maltti on valttia myös Viron maanteillä.

Älä enää mieti, vaan varaa itsellesi edullisin Tallinnan matka, ja näin olet pian nauttimassa Tallinnan tunnelmallisessa ravintolassa maukasta pihviateriaa, vai miltä kuulostaa rentouttava kasvohoito Tallinnan useissa eri kauneushoitoloissa. Vertaa itsellesi paras Tallinnan matka ja suuntaa nauttimaan Tallinnan kaupungin rennosta ilmapiiristä. Voit vaikka hoitaa joululahjat jo hyvissä ajoin varastoon, jolloin sinun ei tarvitse stressata joululahjaostoksia. Vai miltä kuulostaa joulun vietto Tallinnassa, tällöin voit nauttia valmiista joulupöydästä ja suunnata rentoutumaan tunnelmalliseen hotelliin.

Varaa siis oma Tallinnan lomasi, ja sinun minilomasi voi alkaa!